Na udržiavaní čistoty v meste sa budú podieľať štyri nové vozidlá

29.03.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 29. marca (TASR) - Štyri nové vozidlá za takmer 960.000 eur sa budú od dnešného dňa podieľať na udržiavaní poriadku v uliciach mesta Vranov nad Topľou. Samospráva získala na ich zakúpenie prostriedky z fondov Európskej únie.
Do majetku samosprávy pribudli v uplynulých dňoch v rámci projektu Ochrana ovzdušia vo Vranove nad Topľou dva polievacie a dva zametacie vozidlá. Náklady na ich kúpu pokryla z 95 percent EÚ a štátny rozpočet SR, piatimi percentami prispelo mesto. V teréne nahradia zastarané mechanizmy Mestského bytového podniku (MsBP), ktoré sa na čistiacich prácach podieľali nepretržite vyše 20 rokov.
Ako informoval vranovský primátor Ján Ragan (nezávislý), MsBP je momentálne v konkurze, obsluhu novej techniky preto realizuje mesto v spolupráci s viacerými vodičmi cez dohody o vykonaní práce.
Čistiace mechanizmy zverí samospráva do užívania v blízkom čase novej spoločnosti s názvom Vranovské mestské služby. "Jej zriadenie schválili vranovskí poslanci na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Zatiaľ sme ju do života ešte neuvideli," poznamenal Ragan.
Ako ďalej uviedol, výkonnosť novej čistiacej techniky preveria najbližšie dni. "Cesty, parkoviská, chodníky sú plné posypového materiálu od zimy. S cieľom vyčistiť mesto do Veľkej noci, budú nasadené v teréne okrem dňa aj vo večerných a nočných hodinách," vysvetlil primátor. Polohu nových vozidiel počas ich výkonu bude zaznamenávať monitorovací systém GPS.
 

Vyberte región